Alles over rotan meubelen en accessoires.

Alles over rotan meubelen en accessoires.

Hier lees je alles wat je over rotan wilt weten. Rotan is al jaren populair, maar is weer helemaal terug. Het kunststof wicker is op zijn retour, en men zoekt weer natuurlijke producten op.

Wat is Rotan?

Rotan is afkomstig van de rotan palm, dit is een liaan-achtige boomsoort. De strengen worden gevlochten en zo onstaan prachtige meubelen en accessoires. 

Er is veel kwaliteit verschil in rotan. Zo zijn dun gevlochten rotan meubelen en accessoires minder stevig, dit is een mindere kwaliteit en breekt sneller. Het dikker gevlochten rotan is van betere kwaliteit en steviger. Dit ziet u ook vaak in de prijs, maar zeker de moeite waard!

Kan rotan het hele jaar door buiten blijven staan?

Rotan moet bij veel regenval en in de wintermaanden droog worden gezet. Dit is omdat het rotan kan breken wanneer het veel nat is. Heeft u hier geen plek voor, is een tuinmeubel hoes de ideale oplossing, scheelt ook weer schoonmaken.
Wanneer je zorgvuldig met rotan omgaat heeft u er lang plezier ervan, een bijkomend voordeel is dat rotan van zeer goede kwaliteit zeer betaalbaar is; zoals deze prachtige rotan stoel.

Hoe onderhoud ik rotan?

Rotan is goed schoon te maken met een borstel en water, vaak is dit niet nodig omdat het droog staat met slecht weer (ons advies).
Mocht het toch vies zijn geworden, maak het dan niet schoon met de hoge druk reiniger, dit gebeurt vaak te hard en maakt het rotan kapot.

 

De trends.

Rotan is altijd gebleven maar sinds vorig jaar weer mateloos populair. Men wilt weer natuur producten als hout in de tuin en hier is rotan zeer goed mee te combineren. Ook zijn de rotan manden zeer populair, handig voor speelgoed, houtblokken voor de open haard en voor vele andere doeleinde te gebruiken. Rotan straalt gezelligheid uit en geeft een landelijke sfeer aan uw huis en tuin.

De rotan hangstoel is een echte eye-catcher en voor zowel binnen als buiten te gebruiken. 
Nu het vintage weer helemaal terug is, zie je veel retro rotan stoeltjes, wiegjes en andere producten. 

Rotan is een natuurproduct dat altijd zijn charme zal behouden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden