Boomstamtafels

Boomstamtafels

Boomstamtafels zijn ieder uniek, maar waar komen ze vandaan en moet je er iets mee doen. Ik vertel er alles over in dit artikel.

Boomstamtafels de trend van het moment!

 

Wij zijn een specialist op boomstamtafel gebied. Al een aantal jaar importeren wij prachtige boomstamtafels gemaakt van Suar hout uit Indonesië.

 

Boomstamtafels van Suar hout, waar komt het vandaan?

 

Suar hout is een tropisch hardhout afkomstig van de regenboom. Van origine komt de boom uit Zuid-Amerika, maar inmiddels verspreid over de hele wereld.

 

Een aantal belangrijke kenmereken over Suar hout:

 

 1. Het suar hout dat wij gebruiken is duurzaam; de regenboom groeit snel. De grote bomen worden gekapt. Dit geeft ruimte om de kleinere bomen door te laten groeien. Hierdoor blijft het bos gezond en is er geen herbeplating nodig.
  Mocht dit wel nodig zijn, duurt het veel langer totdat de bomen volledig gegroeit zijn. Dit gebeurt allemaal in speciale ‘plantages’ en er wordt absoluut niet illegaal gekapt in gebieden waar dieren afhankelijk zijn van de regenboom.
 2. De regenboom wordt gemiddeld 20 meter hoog en heeft een gemiddelde diameter van 40 meter. Hier kunnen veel tafels en bankjes van gemaakt worden zonder dat er veel afval hout is.
 3. Suar hout is resistent voor termieten die zich graag in droog hout nestelen.
 4. Suar hout is extreem sterk, het is uitermate geschikt om in Nederland als binnen en buiten tafel te gebruiken.

 

Wij krijgen vaak de vraag waarom er geen boomstamtafels gemaakt zijn van teakhout. De rede is dat het heel erg kostbaar is. Teakhout groeit heel langzaam. De regenboom groeit sneller, is mega sterk en ook groter dan een teakboom. Zo kunnen wij de prachtige boomstamtafels leveren uit 1 stuk boomstam. Dit geeft de hele boomstamtafel een prachtige uitstraling.

 

De collectie boomstamtafels

 

Waar wij ooit begonnen met drie maten en 1 soort onderstel. Zijn wij met de jaren uitgegroeid tot een ware boomstamtafel specialist. Voor advies op maat en hulp bij de juiste beslissing ben je bij ons op het juiste adres.
Wij hebben in onze prachtige showroom in Naarden de boomstamtafels met de verschillende onderstellen staan. Daarnaast kunnen wij u alle boomstam tafelbladen laten zien, zodat je zelf het mooiste blad kan kiezen. Wel adviseren wij altijd even om te bellen van tevoren of uw maat nog op voorraad is. De boomstamtafels zijn populair en wij willen niet dat je voor niets komt.

 

De verschillende onderstellen voor de boomstamtafels

 

Met het houten onderstel behoudt je de echte boomstam look. Het houten onderstel is voor zowel binnen als buiten geschikt.
Zoals eerder aangegeven is suar hout beresterk en daarom geschikt voor binnen en buiten.

 

Ben je op zoek naar een prachtige industriële look Dan hebben wij prachtige stalen onderstellen. De stalen onderstellen zijn er in verschillende modellen en geschikt voor binnen en buiten.

 

Kenmerken Boomstamtafel met industrieel onderstel:

 

 1. Wij gebruiken voor de boomstamtafels met een dik blad kokers van 12 x 12cm, voor de kleinere boomstamtafels met dunnere boomstam tafelbladen is dit ook mogelijk, maar kunnen ook dunnere kokers gebruikt worden.
 2. De onderstellen worden verzinkt wanneer de boomstamtafel als tuintafel wordt gebruikt. Dit is noodzakelijk om roest en aantasting van het hout te voorkomen.
 3. Bij gebruik van de boomstamtafels voor zowel binnen als buiten worden de onderstellen gepoedercoat dit kan in wit of mat zwart.
 4. Wij werken samen met een profesioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van deze onderstellen.

 

Tuinstoelen of eetkamerstoelen aan uw boomstamtafel!

Aan de boomstamtafel kunt u verschillende tuinstoelen en eetkamerstoelen zetten. Maar heb je weleens gedacht aan teakhouten tuinkrukken of teak tuinbank zonder rugleuning. Decoreer met een rendierhuid of schapenvacht voor de extra natuurlijke look

 

Wat moet u weten over boomstamtafels

 

Voor de één spreekt het voor zich, voor de ander is het nieuwe informatie. Wij willen dat je tevreden bent en blijft met de aankoop, daarom hieronder wat extra informatie over de boomstamtafels.

Omdat de boomstamtafel een massief stuk hout is kan het gaan werken. Er kunnen scheuren ontstaan door uitzetting van het hout en krimpen doordat het hout weer droogt.

Dit kan geen kwaad, de boomstamtafel kan niet kapot gaan. Daarbij voorzien wij de dikste boomstambladen van een draadstang aan de kopse kanten. Dit zorgt ervoor dat het massieve hout niet door kan scheuren.

Aan het scheuren is niets te doen. Het is een echt natuurproduct. Hier kunnen wij dan ook geen garantie op geven.

 

Behandeling van uw boomstamtafel.

 

Boomstamtafels kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Je kunt zelf kiezen voor de behandeling die bij je past.

 Hieronder beschrijf ik welke mogelijkheden u heeft:

 

 1. Niets doen: Je hoeft de boomstam tafel niet te behandelen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat alles direct in het hout trekt. Wij leveren de boomstam tafel namelijk helemaal onbehandeld. Boomstamtafels vegrijzen van nature wanneer ze buiten staan, wanneer je hier helemaal niets mee doet zal de tafel gaan ‘leven’ en houdt het zijn meest natuurlijke uitstraling.
 2. Teak shield: Teak shield is voor alle hardhoutsoorten en sluit het hout af tegen vlekken en vuil. Teak shield zie je niet en de boomstam tafel zal gewoon vergrijzen wanneer u de shield gebruikt en de boomstamtafel buiten zet. Binnen zal de houtkleur behouden blijven
 3. Lakken: je kunt ervoor kiezen om de boomstamtafel te lakken. Hiermee bescherm je de boomstamtafel en kun je de boomstamtafel zelfs een kleur geven. Omdat er zoveel verschillende soorten lak zijn, adviseren wij om naar een bouwmarkt te gaan voor de gewenste lak.

 

 

Bezorgen

 

Wij bezorgen onze boomstamtafels gratis, mits de situatie zo is dat wij dit met twee personen kunnen doen. Voor de waddeneilanden rekenen wij een toeslag.
Is de situatie zo dat wij er niet goed bij kunnen maar ben je bereidt om een handje te helpen, dan rekenen wij hier uiteraard niets extra’s voor.

Boomstamtafel op verdieping? Wij hebben al voor grote uitdagingen gestaan met onze zware boomstamtafels. Zelfs met hijskraan of speciale lift, wij zullen assisteren. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

 

In alle situaties geldt wij monteren de boomstamtafel voor u!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden