Garantie en voorwaarden

 • Geplaatst op
 • Door L.C Bontrop
 • 0
Garantie en voorwaarden

Alles over teakhout de garantie en voorwaarden.

Garantie en voorwaarden

 

Wij geven standaard twee jaar garantie op onze tuinmeubelen. Mocht u uw aankoop niet mooi vinden of om welke reden dan ook terug willen brengen of ruilen dan kan dat, mits:

 • Het meubel ongebruikt is.
 • Er geen vlekken of andere gebruikssporen op zitten
 • Het meubel niet nat is geworden. Bent u niet tevreden zet het meubel dan binnen en wij zullen het zo snel mogelijk oplossen.

Omdat teakhout een natuurproduct is en het grootste gedeelte van de collectie handgemaakt is, zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. Al deze punten hebben niets te maken met de kwaliteit of levensduur van het meubel, maar dient u wel te weten bij het aanschaffen van een teakhouten tuinmeubel:

 

Algemene informatie:

Al onze teakhouten tuinmeubelen zijn afkomstig van Java. Teak is de perfecte houtsoort voor het Nederlandse klimaat doordat de bomen langzaam groeien, en teak natuurlijke olie bevat wat het weerbestendig maakt. Voor onze tuinmeubelen gebruiken wij geen spinthout. 

 

Belangrijke informatie over teakhout:

 • Teakhout is een natuurproduct en kan krimpscheuren vertonen. Dit zijn grotere of kleinere scheuren in het hout, die ontstaan door uitzetting bij nat weer en krimpen wanneer het weer droogt. Dit doet niets af van de kwaliteit van uw tuinmeubel, en hier geven wij ook geen garantie op.

 

 • Teakhout verkleurt van nature naar een warm grijze kleur. Het kan gebeuren dat er wat vlekken op het hout ontstaan door invloeden van buitenaf. Goed schoonmaken met teak cleaner en eventueel behandelen met teak protector (tegen vergrijzing) of teak shield (tegen vlekken)zorgt ervoor dat uw tuinmeubel goed blijft. Ook op vlekken van weersinvloeden, eten en drinken geven wij geen garantie.

 

 • Bij gerecyclede teakhouten tuinmeubelen kunnen de gebruikssporen van het verleden bewust in tact zijn gelaten. Dit geeft het meubel charme en zijn geen beschadigingen. Op gebruikssporen van gerecyclede teakhouten tuinmeubelen geven wij geen garantie.

 

 • Bij gerecyclede teakhouten meubelen gebeurt het vaak dat er stukken teakhout in het gebruikte hout worden gezet. Hier heeft vaak een gat verbinding gezeten en wordt zo opgevuld zodat het teakhout een mooi karakteristieke uitstraling krijgt. Dit doet niets af van de kwaliteit, en is geen beschadiging. Ook geven wij op 'opvulstukjes' geen garantie.

 

 • Doordat onze tuinmeubelen voor het grootste gedeelte handgemaakt zijn kan er soms iets verschil zijn tussen dezelfde meubelen zitten. Vooral bij gerecyclede tuintafels kan het zijn dat de planken niet allemaal hetzelfde en recht zijn. Daarom kunt u altijd zelf uw tafelblad uitzoeken.

 

 •  U mag altijd omruilen voor een ander exemplaar, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Voor omruilen kunnen afhankelijk per situatie extra kosten worden gerekend.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden