Hoe maak ik teakhout schoon?

Hoe maak ik teakhout schoon?

Over het schoonmaken en onderhouden van teakhout wordt vaak gezegd dat dit lastig is, veel werk en dat het veel tijd kost. Dit is niet zo.. en ik ga uitleggen hoe je het beste kunt aanpakken.

Er wordt vaak gedacht dat teakhout altijd in de olie moet worden gezet, en dan dit ieder jaar. Dit is niet zo...

Laten we bij het begin beginnen; het schoonmaken van teakhout.

Er zijn verschillende manieren om teakhout schoon te maken;

1. Teak Cleaner
2. Groen zeep
3. Soda

Mijn advies om teakhout schoon te maken is in de eerste zonnestralen van het voorjaar. Teakhout is geschikt om het hele jaar door buiten te blijven staan (mits het A-kwaliteit is). Wanneer het ieder jaar netjes wordt bijgehouden is het schoonmaken ook makkelijk.
De makkelijste manier is met Teak Cleaner. De Teak Cleaner van Golden Care dood het alg en eventuele schimmels en zorgt ervoor dat de meubelen mooi grijs worden. Ook is dit de makkelijkste manier, want met de teak cleaner komt het vuil makkelijker los.
Heeft u geen teak cleaner in huis en wilt u niet wachten? Gebruik dan groene zeep of los wat Soda op in warm water en ga met een borstel aan de slag. Het is iets harder boenen maar het vettige van de groene zeep is goed voor het hout en ook soda zorgt ervoor dat uw tafel mooi zilvergrijs wordt.

Gebruik nooit de hoge druk spuit, wanneer de druk op het hout te groot is spuit u de nerven open waardoor uw meubel ruw aan gaat voelen en het vuil zich makkelijk nestelt.

Het onderhouden van teakhout.

Wanneer u wilt dat uw meubel grijs wordt, hoeft u alleen ieder jaar schoon te maken!

Voor het behouden van de houtkleur, heeft u de volgende mogelijkheden:

1. Teakolie
2. Teak protector

Teak olie is zoals het woord al zegt een olie. Deze brengt u aan met een kwast. Teak olie is lastig te verwijderen en kan alleen met een schuurpapier of schuurmachine worden verwijderd. Dit hoeft niet ieder jaar, maar is wel het mooiste. U volgt dan de volgende stappen; 
Schoonmaken, opschuren, en opnieuw lakken.

Een andere manier is met Teak protector, dit zorgt er ook voor dat uw meubel niet vergrijst. Maar is speciaal ontwikkeld dat wanneer u uw meubel schoonmaakt, de protector ook is verdwenen.
Ipv gedoe met een kwast en een bakje, breng je de teakprotector gemakkelijk aan met de bijgeleverde doek.
Ik adviseer u om de teakprotector na het schoonmaken (wanneer het meubel goed droog is) twee lagen aan te brengen. Dit is voldoende voor 1 jaar.

Bescherming tegen vlekken:

Wijn, olijfolie, etensresten, etc vlekken die u niet in uw tafelblad wilt hebben. Om langer de tijd te hebben om de tafel schoon te maken zonder dat het direct in het hout trekt kunt u Teak shield van Golden Care gebruiken. De shield is doorzichtig en geeft het hout een beschermlaag en sluit het af. Hierdoor ontstaat bij morsen druppelvorming op het hout.

U kunt teakshield op een onbehandelde tafel gebruiken; uw meubel zal gewoon grijs worden/blijven.
U kunt teakshield over de Teak protector gebruiken. Zo voorkomt u dat uw tuinmeubel grijs wordt, en is het beschermt tegen vlekken.
Teak shield werkt niet over olie heen. Uiteraard is de Teak Shield ook uitermate geschikt voor binnen tafels van teakhout.

De producten van Golden Care zijn te verkrijgen online en onze winkel. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden