ClickCease

Hoe onderhoud ik mijn teakhouten tuinmeubelen?

Het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen

Teakhouten tuinmeubelen in de tuin (of van zins om ze in de tuin te zetten) en wil je ze graag aan het begin en einde van het zomerseizoen een goede onderhoudsbeurt geven? Hulp is hier. In dit artikel leggen we je uit hoe je je teakhouten tuinmeubelen onderhoudt met de producten van Golden Care, zodat je nòg langer plezier beleeft aan je teak tuinset.

Het schoonmaken van teakhouten tuinmeubelen

Tuinmeubelen van teakhout maak je het beste schoon met Teak Cleanervan Golden Care. De Teak Cleaner is handig te gebruiken met de bijgeleverde spons. Om te beginnen maak je het meubel nat en zorg je ervoor dat de ondergrond en eventuele planten niet in aanraking komen met het schoonmaakmiddel. Draag ook altijd handschoenen bij het schoonmaken van je tuinmeubelen.

Verdeel de Teak Cleaner over het meubel en laat het even intrekken. Vervolgens schrob je met de spons het vuil los. Lukt dit niet, gebruik dan een borstel. Een voordeel van de Teak Cleaner is dat het algen doodt waardoor ze minder snel terugkomen. Je teakhouten tuinmeubelen worden er mooi egaal grijs door.

De kleur behouden van je tuinset

Goed om te weten: de teakhouten tuinmeubelen uit ons assortiment zijn onbehandeld. Wanneer je dat wilt, kun je je teakhouten tuintafel of tuinstoel alsnog behandelen. Zo kun je ervoor kiezen om je teakhouten tuintafel, tuinstoel of teakhouten loungemeubels te behandelen met Teak Protector. De Teak Protector zorgt ervoor dat je tuinmeubel niet vergrijst en zijn mooie bruine kleur behoudt.

Het gebruik van de Teak Protector is eenvoudig. Belangrijk is dat je nieuwe teakhouten tuinmeubel minimaal één week buiten heeft gestaan, zodat vettige van het hout af is.
Voor je aan de slag gaat met je meubel: zorg ervoor de ondergrond bedekt is, dat je handschoenen gebruikt en de gebruiksaanwijzing op de achterkant van de fles gelezen hebt. Check? Je teakhouten tuinmeubel kun je nu eenvoudig behandelen met de bijgeleverde doek. Je wrijft het gewenste tuinmeubel in en nadat de eerste laag is opgedroogd, wrijf je voor een tweede maal je meubel in. Het grote voordeel van Teak Protector vergeleken met bijvoorbeeld teakolie, is dat je de protector maar één keer per jaar hoeft te gebruiken.

Onze producten voor het onderhouden van je tuinmeubelen

Je teakhouten tuinmeubelen grijs laten worden

Wil je je teakhouten tuinmeubel beschermen én grijs laten worden? Dan raden we Teak Shieldaan. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat er niets in het hout kan trekken. Zelfs olijfolie niet. Het gebruik van Teak Shield werkt hetzelfde als de Teak Protector. Maak het meubel is goed schoon met een teak cleaner en zorgt dat het droog is. Daarna breng je de Teak Shield aan met de bijgeleverde doek. Wanneer de eerste laag opgedroogd is, brengt je een tweede laag aan. Je kunt ook je teakhouten tuintafel eerst met de protector te behandelen en daarna met Teak Shield. Je moet dit dan wel vaker dan één keer per jaar doen, omdat de werking iets afneemt.

© 2024 Dutch Garden,

    • American Express
    • Apple Pay
    • Google Pay
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Shop Pay
    • Union Pay
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.