Wat is gerecycled teakhout?

Wat is gerecycled teakhout?

De laatste jaren zie je veel meubelen die van gerecycled teak zijn gemaakt, maar wat is dat nou eigenlijk? En waar komt het vandaan? In deze blog vindt u alle informatie die u wilt weten over gerecycled teakhout.

Wat is gerecycled teakhout?

 

De laatste jaren is de vraag naar gerecycled teakhout enorm toegenomen. Het geeft de meubelen een robuuste uitstraling. Omdat zoals de naam al zegt gerecycled teakhout gebruikt hout is, is dit terug te zien in uw tuinmeubel.
Zo zitten er vaak opvul stukken in het hout. Er worden nieuwe teakhouten stukken ingezet op plekken waar bijvoorbeeld een knoest of gat verbinding heeft gezeten. Dit geeft het teakhouten meubel karakter. Op de levensduur heeft het absoluut geen invloed.
Opvul stukjes komen over het algemeen voor bij gerecyclede tuintafels, omdat hier brede planken voor worden gebruikt.
Wij willen benadrukken dat dit geen beschadigingen zijn, en geen invloed heeft op de levensduur. Hetzelfde geldt voor het werken van teakhout. Door regen en weer opdrogen kan het hout wat gaan werken. Dit is een natuurlijk proces, wat ook geen invloed heeft op de levens duur van uw teakhouten tuinmeubel.

 

Waar komt jullie gerecycled teakhout vandaan?

 

Wij laten al onze meubelen maken op Java. Wij doen zelf de kwaliteitscontrole en zorgen ervoor dat de meubelen in goede omstandigheden worden gemaakt. Wanneer alle meubelen goed zijn gekeurd komen deze naar Nederland. 
Door onze eigen import kunnen wij u de beste kwaliteit voor de scherpste prijs aanbieden. 

 

Plantage teakhout

Wilt u liever een tuinmeubel gemaakt van plantage teakhout? Ook hier hebben wij een groot aanbod in. Plantage teakhout is vrij van opvul stukken en gebruikssporen. Wel kan natuurlijk een tuinmeubel gemaakt van plantage teakhout wel krimpscheuren vertonen. Wij hebben een groot aanbod plantage teakhout en werken uitsluitend met a-kwaliteit teakhout dat vrij is van spinthout. 

 

Garantie en service

Wij geven standaard 2 jaar garantie op onze meubelen. Waar geven wij geen garantie op:

 Natuurkracht:

Krimpscheuren zijn natuurlijk in teakhout aanwezig. Ze doen niets af aan de kwaliteit. Het verwijst naar het rijke verleden van hout.

Gebruikssporen:

De houtbewerker laat soms een schroefgat, gleuf of inkeping intact. Het geeft de unieke charme aan het product.

Karakter:

Waar eens een gat verbinding zat, geeft een inzetstuk nu een glad oppervlak en blijk van oorsprong als constructiebalk. Dit doet niets af aan de kwaliteit.

Mocht er onverwachts toch iets anders gebeuren met uw tuinmeubel buiten wat hierboven is vernoemd. Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

 

 

Nieuw Plantage Teak Gerecycled Teak Teak met opvul stukjes

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden