Boomstam eettafel

Boomstam eettafel

De boomstamtafel is een unieke eettafel die voor zowel binnen als buiten te gebruiken is. Het boomstam tafelblad is een plak van een boom de breedte van de tafel is daarom ook verschillend 80 tot 95cm. De hoogte van de houten boomstamtafel is circa 80cm

Lees meer
  • Alles direct uit voorraad leverbaar
  • Grote showroom in Naarden
  • Full Service delivery
  • Grootste collectie teak tuinmeubelen
Type
Vorm & Maten
Merken
Min: €0
Max: €2000
Boomstamtafel 350cm

€1.749,00

€1.999,00
Boomstamtafel 300cm

€1.599,00

€1.799,00
Boomstamtafel 240cm

€1.399,00

€1.599,00

Boomstamtafel – genieten in stijl

 

De boomstamtafels zijn ieder uniek, een plak uit een boom van circa 9cm dik. Onze boomstamtafels komen uit Indonesië en zijn gemaakt van Suar hout. Doordat het tafelblad een plak uit een boomstam is ziet u mooi de vorm van de boom, en de kleurverschillen terug in de tafel. Hoe langer de tafel is hoe meer u de vorm van de boomstam terug ziet. Onze boomstamtafels zijn goed gedroogd, maar u dient er rekening mee te houden dat het hout altijd kan gaan werken. Dit is niet erg.

 

Boomstam eettafel – Voor iedere stijl een mogelijkheid

 

De boomstam eettafel voor binnen is een prachtige eettafel die in iedere huiskamer neergezet kan worden. Wij hebben diverse onderstellen leverbaar, zo kunt u uw boomstam tafelblad op de standaard houten boomstam tafelpoten laten leveren, maar hebben wij ook diverse metalen onderstellen in verschillende vormen. Zo kunt u ervoor kiezen om een matrix onderstel te nemen. Ideaal voor de kleinere boomstam tafelbladen. Deze tafelpoot zit mooi in het midden van de tafel, zodat u hier geen last van heeft en goed met meerdere stoelen erom heen kan zitten.

Een andere optie voor uw boomstamtafel is een kruispoot onderstel, dit geeft de boomstam eettafel een stoere, industriële maar ook landelijke uitstraling.

Het moderne trapezium onderstel is de trend op dit gebied en staat prachtig onder de grotere boomstamtafels.

Wist u dat wij boomstamtafels tot en met 3,5 meter in onze collectie hebben?

Alle onderstellen worden hier in Nederland gemaakt en zijn voorzien van een coating die niet loslaat. Hierdoor kunt u met deze onderstellen uw boomstamtafel ook buiten in de tuin zetten.

 

Waar moet u op letten als u een boomstamtafel aanschaft?

 

Een boomstam eettafel is een natuur product, net zoals iedere andere houten tafel kan dit altijd gaan werken. Wel zijn er een aantal manieren om dit te minimaliseren. Zo kunt u ervoor kiezen om de boomstamtafel te behandelen met epoxi hars. Hiermee beschermt u de tafel sowieso tegen vlekken, maar omdat epoxi uit hard kan dit ook beschermen tegen scheuren. 100% garanderen kunnen we natuurlijk niet, maar de kans wordt wel kleiner. Dit is ook zeker aan te raden wanneer u de tafel als boomstam tuintafel wilt gebruiken.

 

Wilt u uw tafel enkel tegen vlekken behandelen dan adviseren wij u om teak shield op het tafelblad aan te brengen. De Teak shield  sluit het hout af, waardoor er druppelvorming ontstaat wanneer u iets morst op uw houten boomstamtafel. Teak shield is geschikt voor alle hardhout soorten en ziet u niet.

 

Wat doe ik wanneer mijn boomstamtafel scheurt? Helemaal niets. Het merendeel van onze klanten vindt dit juist mooi. Het geeft de tafel een nog natuurlijkere look. Scheuren kunnen ook helemaal geen kwaad, uw tafel is niet kapot. Vindt u dit helemaal niets, dan adviseren wij u om een andere eettafel of tuintafel uit te zoeken. Door de dikte en massieve plak hout is de kans namelijk heel groot dat het hout gaat werken.

 

Levering en service van uw boomstam tafel

 

Wij leveren al een aantal jaar  boomstamtafels en hebben al voor vele uitdagingen gestaan om de tafels op plekken te krijgen. Het boomstam tafelblad is zwaar, daarom rekenen wij voor het bezorgen en monteren van een boomstamtafel 75,00 euro.
Mocht de situatie zo zijn dat er een hijskraan aan te pas moet komen, of andere hulpmiddelen dan zijn deze kosten voor u. Wij zullen dan op de afgesproken dag en tijd aanwezig zijn en helpen. Ten alle tijden denken wij met u mee om de boomstam eettafel zo snel en goedkoop mogelijk op de gewenste plek te krijgen.

 

Bent u nieuwsgierig geworden? In onze winkel in Naarden kunt u de houten boomstamtafels komen bekijken en ook het boomstam tafelblad uitkiezen.