Boomstam eettafel

Boomstam eettafel

De boomstamtafel is een unieke eettafel die voor zowel binnen als buiten te gebruiken is. Het boomstam tafelblad is een plak van een boom de breedte van de tafel is daarom ook verschillend 80 tot 95cm. De hoogte van de houten boomstamtafel is circa 80cm

Lees meer
 • Alles direct uit voorraad leverbaar
 • Grote showroom in Naarden
 • Full Service delivery
 • Grootste collectie teak tuinmeubelen
Type
Vorm & Maten
Merken
Min: €0
Max: €2000
Boomstamtafel 160

€549,00

€895,00
Boomstamtafel 200

€679,00

€1.095,00
Boomstamtafel 240cm

€949,00

€1.599,00
Boomstamtafel 300cm

€1.429,00

€1.799,00
Boomstamtafel 350cm

€1.597,00

€1.999,00

 

Boomstamtafel - prachtige eettafels met natuurlijke uitstraling

 

In onze collectie hebben wij een groot aanbod aan boomstamtafels. De massieve boomstam tafelbladen zijn een dikke plak uit een boom. De boomstam tafelbladen bestaan dus uit een geheel en zijn dus niet met meerdere delen aan elkaar gelijmd.

Aan de kopse kanten is een speciale pen gebracht zodat het boomstam tafelblad niet kan doorscheuren. Natuurlijk kan het hout wel gaan werken, dit is een natuurlijk proces wat niets afdoet aan de kwaliteit. De natuurlijke werking heeft zo zijn charme; de boomstamtafel gaat echt ‘leven’

Wij hebben de boomstamtafels in diverse maten op voorraad. De boomstamtafels zijn leverbaar in drie verschillende maten: 240 cm, 300 cm en 350 cm. U kunt zelf uw onderstel kiezen. Zo is de boomstam tafel leverbaar met houten tafelpoten. Maar ook prachtige robuuste tafelpoten voor de industriële look. De breedte van de tafelbladen verschillen tussen de 80-100cm

De boomstam tafels zijn allemaal uniek. U kunt daarom bij ons uw eigen boomstam tafelblad uitkiezen.

 

 

De boomstamtafel met industriële look

 

Wij leveren ook boomstamtafels met stalen tafelpoten, voor een prachtige industriële look. Wij laten onze onderstellen maken door een Nederlands bedrijf die hier in gespecialiseerd zijn. Wij vinden kwaliteit erg belangrijk,

De stalen tafel poten die wij gebruiken zijn van zeer hoge kwaliteit. Zo zijn deze prachtig en precies gelast waardoor er geen lelijke randen ontstaan. Daarbij zijn de tafelpoten verzinkt wanneer u de boomstamtafel met industriële poot buiten neer wilt zetten. Dit is nodig om roesten te voorkomen. Wij maken gebruik van de grootste kokers, van maar liefst 12cm. Door deze grootste maat te gebruiken is de balans dus boomstam tafelblad en industriële poot perfect.

 

Kenmerken industriële tafelpoten:

 

 • De stalen tafelpoten worden gemaakt van zware 12 cm x 12 cm kokers
 • De bevestigingsplaten zijn extra breed voor een stabielere boomstamtafel
 • De poten worden verzinkt wanneer u de boomstamtafel voor buiten wilt gebruiken
 • Wilt u de boomstamtafel als eettafel voor binnen gebruiken, dan is verzinken niet nodig
 • De poten worden gepoedercoated, u heeft de keuzen tussen zwart en wit.

 

 Wij hebben de onderstellen in maar liefst drie verschillende modellen. Zo kunt u kiezen uit:

 

 1. Matrix poot: Deze poot wordt in het midden van de tafel bevestigt. Doordat de tafelpoot in het midden zit kunt u alle kanten van de tafel goed benutten en dus ook aan een 240cm meer mensen kwijt.
 2. Trapezium poot: De trapezium poot kunt u zien als een u-vormige poot die aan beide kanten worden geplaatst. Wij plaatsen de poten zo dat u nog gebruik kan maken van de kopse kant.
 3. Kruispoot: De populaire kruispoot geeft uw tafel de echt stoere look. Net zoals de trapezium poot wordt het kruis onderstel iets naar binnen geplaatst zodat u goed aan de kopse kant kan zitten.

 

Wat moet u weten over onze boomstamtafels:

 

De boomstamtafels zijn een plak uit een boom. Het is een onbehandeld en puur product. De boomstam tafel bladen behouden hierdoor zijn natuurlijke look. U kunt ervoor kiezen om de boomstambladen een behandeling te geven. De volgende mogelijkheden zijn er:

 

 1. Niets doen; u kunt het boomstam tafelblad onbehandeld laten. Eventuele vlekken die afkomen van eten en drinken zullen direct in het hout trekken. Wanneer u de boomstamtafel buiten gebruikt zal dit sneller vervagen door de regen en de zon. Wanneer u de boomstamtafel buiten gebruikt zal deze ook vergrijzen.
 2. Lakken; u kunt de boomstam lakken met iedere gewenste kleur lak. Door de boomstam tafel te voorzien van een laklaag beschermt u het hout tegen vuil van buitenaf.
 3. Teak shield; teak shield is te gebruiken voor alle hardhoutsoorten. U wrijft de shield met een bijgeleverde doek op het tafelblad. Teak shield voorziet het tafelblad van een beschermlaag waardoor vlekken niet meer in het hout kunnen trekken. Teak shield is makkelijk aan te brengen en zeker aan te raden wanneer u de originele kleur wilt behouden.

 

Boomstamtafels voor binnen

 

De nieuwe eettafel trend is een boomstamtafel. Door uw eigen onderstel te kiezen kunt u zelf de stijl kiezen die bij uw inrichting past. Houdt u van een robuuste industriële stijl dan kunt u ervoor kiezen om een stalen onderstel te nemen. Deze zijn leverbaar in verschillende modellen.
De dikke boomstam bladen zijn maar liefst 10cm dus uw binnen eettafel van hout wordt een ware eye-catcher!

Heeft u niet veel ruimte of vindt u 10cm te robuust. Wij hebben ook boomstamtafels met een dunner boomstamblad. Zo heeft toch een eettafel voor binnen met een prachtige natuurlijke look, maar oogt minder zwaar dan een dikker boomstamblad.

Ook voor de dunnere tafelbladen kunt u uw eigen onderstel kiezen.

 

U kunt iedere eetkamerstoel aan uw boomstamtafel zetten. Van mooie leren kuipjes tot strakke design eetkamerstoelen. Heeft u al eetkamerstoelen en bent u benieuwd of het past? Neem uw stoel mee naar de showroom en kom testen.

 

 

Boomstamtafels als vergadertafels

 

Bent u op zoek naar een stoere vergadertafel? De boomstamtafel is hier uitermate geschikt voor.
Wij hebben boomstamtafels van 350 cm in onze collectie waar u 8 tot 10 personen aan kan zetten.

Vaak zijn vergaderruimtes op verdieping en past zo’n grote stoer tafel niet in de lift. Alles is mogelijk, desnoods met een hijskraan. Wij zullen hierbij assisteren, wel zijn de extra kosten voor uw rekening.

 

 

 

Full service delivery

 

Wij bezorgen onze stoere tafels geheel gratis, mits de situatie ‘normaal’ is. Hiermee bedoelen wij dat wij makkelijk op de plek kunnen komen. De boomstam tafelbladen zijn erg zwaar. Wij werken met speciale tafelkarren, de plek waar de boomstam tafel komt te staan moet met de kar te bereiken zijn. Mocht de situatie anders zijn en lukt het ons niet zullen wij extra kosten berekenen. Dit verschil per situatie. Bent u zelf in de gelegenheid om een handje te helpen, dan is dit uiteraard kosteloos.

 

 

 

Boomstam eettafel – Voor iedere stijl een mogelijkheid

 

De boomstam eettafel voor binnen is een prachtige eettafel die in iedere huiskamer neergezet kan worden. Wij hebben diverse onderstellen leverbaar, zo kunt u uw boomstam tafelblad op de standaard houten boomstam tafelpoten laten leveren, maar hebben wij ook diverse metalen onderstellen in verschillende vormen. Zo kunt u ervoor kiezen om een matrix onderstel te nemen. Ideaal voor de kleinere boomstam tafelbladen. Deze tafelpoot zit mooi in het midden van de tafel, zodat u hier geen last van heeft en goed met meerdere stoelen erom heen kan zitten.

Een andere optie voor uw boomstamtafel is een kruispoot onderstel, dit geeft de boomstam eettafel een stoere, industriële maar ook landelijke uitstraling.

Het moderne trapezium onderstel is de trend op dit gebied en staat prachtig onder de grotere boomstamtafels.

Wist u dat wij boomstamtafels tot en met 3,5 meter in onze collectie hebben?

Alle onderstellen worden hier in Nederland gemaakt en zijn voorzien van een coating die niet loslaat. Hierdoor kunt u met deze onderstellen uw boomstamtafel ook buiten in de tuin zetten.

 

Waar moet u op letten als u een boomstamtafel aanschaft?

 

Een boomstam eettafel is een natuur product, net zoals iedere andere houten tafel kan dit altijd gaan werken. Wel zijn er een aantal manieren om dit te minimaliseren. Zo kunt u ervoor kiezen om de boomstamtafel te behandelen met epoxi hars. Hiermee beschermt u de tafel sowieso tegen vlekken, maar omdat epoxi uit hard kan dit ook beschermen tegen scheuren. 100% garanderen kunnen we natuurlijk niet, maar de kans wordt wel kleiner. Dit is ook zeker aan te raden wanneer u de tafel als boomstam tuintafel wilt gebruiken.

 

Wilt u uw tafel enkel tegen vlekken behandelen dan adviseren wij u om teak shield op het tafelblad aan te brengen. De Teak shield  sluit het hout af, waardoor er druppelvorming ontstaat wanneer u iets morst op uw houten boomstamtafel. Teak shield is geschikt voor alle hardhout soorten en ziet u niet.

 

Wat doe ik wanneer mijn boomstamtafel scheurt? Helemaal niets. Het merendeel van onze klanten vindt dit juist mooi. Het geeft de tafel een nog natuurlijkere look. Scheuren kunnen ook helemaal geen kwaad, uw tafel is niet kapot. Vindt u dit helemaal niets, dan adviseren wij u om een andere eettafel of tuintafel uit te zoeken. Door de dikte en massieve plak hout is de kans namelijk heel groot dat het hout gaat werken.

 

Levering en service van uw boomstam tafel

 

Wij leveren al een aantal jaar  boomstamtafels en hebben al voor vele uitdagingen gestaan om de tafels op plekken te krijgen. Het boomstam tafelblad is zwaar, daarom rekenen wij voor het bezorgen en monteren van een boomstamtafel 75,00 euro.
Mocht de situatie zo zijn dat er een hijskraan aan te pas moet komen, of andere hulpmiddelen dan zijn deze kosten voor u. Wij zullen dan op de afgesproken dag en tijd aanwezig zijn en helpen. Ten alle tijden denken wij met u mee om de boomstam eettafel zo snel en goedkoop mogelijk op de gewenste plek te krijgen.

 

Bent u nieuwsgierig geworden? In onze winkel in Naarden kunt u de houten boomstamtafels komen bekijken en ook het boomstam tafelblad uitkiezen.